Project

CoViD BEHAVE

Het hoofddoel van dit project is om met hulp van ‘burgerwetenschap’ (citizen science) een methode te ontwikkelen waardoor we beter inzicht krijgen in de verspreiding van Corona. Dit wordt gedaan met een smartphone app waarin alle Nederlanders dagelijks een kort vragenlijstje invulden over symptomen, gedrag en Corona (test en vaccinatie). Met deze methode hopen we de beste zorg op de juiste plek krijgen.

Gedurende 2 jaar vulden 280.000 mensen meer dan 8.5 miljoen keer de COVID radar app in. In deze app werd gevraagd naar Coronasymptomen, -testuitslag, -vaccinatie en risicogedrag.  

De grootste problemen van de Coronapandemie liggen achter ons. Maar door te leren over hoe deze regionale voorspelmodellen werken, kunnen we deze methode in de toekomst ook voor andere ziektes inzetten. Zodat we de beste zorg op de juiste plek te krijgen. 

Daarnaast is de verzamelde data ook heel bruikbaar voor andere onderzoeksvragen. Bijvoorbeeld over risicogedrag, long COVID, effect van vaccinatie en onderzoek naar verschillen tussen wijken. Als laatste kunnen we veel leren over het doen van onderzoek met een app. Wat werkt goed, wat kan beter?  

Zoek

Samenwerkingen