Project

RISE UP: Onbedoelde zwangerschappen in Den Haag

Met dit project brengen we zwangerschappen in Den Haag in kaart. We zijn vooral benieuwd hoe veel onbedoelde zwangerschappen hier voorkomen en bij welke mensen die vaker voorkomen. Ook willen we weten wat voor effect een onbedoelde zwangerschap heeft op de gezondheid van de zwangere, hun partner en als de zwangerschap wordt uitgedragen) hun kind.

Kennis hierover verzamelen we op verschillende manieren. Wij vragen Haagse zwangeren en hun partners, ongeacht hoe bedoeld de zwangerschap is, een vragenlijst in te vullen die wij vervolgens met hun toestemming verbinden aan routine data die hun huisarts, verloskundige en de gemeente noteren. Ook gaan we mensen die met een onbedoelde zwangerschap te maken krijgen meerdere keren interviewen om erachter te komen wat hun ervaring met zorg en behoeftes voor ondersteuning zijn. 

Al deze informatie zullen we gebruiken om de preventie, herkenning en ondersteuning van onbedoelde zwangerschappen in Den Haag te verbeteren. 

Meer informatie 
Meer weten over dit onderzoek? Neem dan contact op met Merel Sprenger (m.sprenger@lumc.nl) of kijk op www.riseupstudie.nl 

Zoek

Samenwerkingen