Drs. M.J.H. Oomens

Op 1 juni 2022 start Marjon Oomens voor één dag in de week als Project leider van een bijzonder Citizen Science project, samen met een consortium van 9 partijen: LUMC, Stichting Emovere, Instituut voor Positieve Gezondheid, Menzis, CZ, Therapieland, Lijn1 en huisartspraktijken. In dit tweejarig project gaan we samen met burgers en professionals werken aan een ander (handelings)perspectief voor herstel en preventie van Somatisch Onvoldoende verklaarde/Aanhoudende Lichamelijke Klachten (SOLK/ALK). Het project wordt gesubsidieerd door ZonMw/Health Holland.

Na het gymnasium studeerde Marjon Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en behaalde een European Management degree in Parijs. Ze heeft ruim 20 jaar werkervaring in het internationaal bedrijfsleven, o.a. bij AkzoNobel als programma en projectmanager, waar zij meermaals verantwoordelijk was voor het leiden van grote veranderingsprogramma’s en het creëren van nieuwe initiatieven in verbinding met vele stakeholders.

Marjon is medeoprichter en directeur van Stichting Emovere, opgericht door ervaringsdeskundigen en (zorg)professionals met een brede visie op gezondheid en welzijn. Zij is ook zelf ervaringsdeskundige mbt het leven met aanhoudende lichamelijke pijn/klachten. Na een persoonlijke ervaring van volledig herstel binnen 3 maanden (na 8 jaar dagelijks pijn) door het gedachtegoed dat Stichting Emovere uitdraagt, zet zij zich sinds 3 jaar in om bij te dragen aan de bewustwording en verspreiding van deze kennis en ervaring in Nederland, opdat meer mensen een weg zullen kunnen vinden naar herstel.

Marjon is getrouwd en woont samen met man, dochter van 15 en zoon van 10 jaar in Scheveningen.

In haar vrije tijd houdt zij van reizen, koken/wijn proeven, wandelen in de natuur, tennis en yoga.

m.j.h.oomens@lumc.nl