Actueel

Benoeming dr. Sanne de Vries tot Medical Delta Lector

januari 2, 2024
Nieuws

Onlangs is collega dr. Sanne de Vries vanuit De Haagse Hogeschool en de LUMC Health Campus benoemd tot lector bij Medical Delta.

Ik pleit voor een volwaardige rol voor de doelgroep waar we het voor doen

Dr. Sanne de Vries

Medical Delta is een samenwerkingsverband tussen de Universiteit Leiden, het LUMC, de TU Delft, de Erasmus Universiteit, het Erasmus MC, vier Zuid-Hollandse hogescholen (Hogeschool Leiden, De Haagse Hogeschool, Hogeschool Rotterdam en Hogeschool Inholland), overheden, zorgorganisaties en bedrijven. Medical Delta heeft als doel technologische oplossingen voor duurzame zorg te realiseren.

Sanne heeft zich met haar onderzoek en werk bewezen als verbinder tussen wetenschappelijke disciplines en tussen wetenschap en praktijk. Deze benoeming betekent niet alleen erkenning, Sanne treedt ook op als ambassadeur voor verdere samenwerking op het gebied van health & technology. Sanne is de eerste lector van een hogeschool die benoemd is, dit jaar gebeurde dat voor de eerste keer.

Veel kinderen bewegen te weinig en eten ongezond. Als deze trend zich voortzet, leeft de huidige generatie kinderen en jongeren gemiddeld vijf jaar korter dan hun ouders. Sanne wil met haar werk een gezonde start voor iedereen mogelijk maken. “Kinderen en jongeren zijn niet in staat alle verleidingen te weerstaan, alleen kennis geven is dan ook niet genoeg.” Lees het hele interview op de website van De Haagse Hogeschool of op de website van Medical Delta. Lees hier verder over de benoemingen bij de Universiteit Leiden in het kader van Medical Delta.

Zoek