Actueel

Gezamenlijk onderzoek naar leren en opleiden in de huisartsgeneeskunde

maart 30, 2023
Nieuws

De Huisartsopleiding Nederland –bestaande uit acht instituten waar het LUMC er één van is– beschikt sinds begin maart over een ‘Onderzoeksagenda: Leren en opleiden Huisartsgeneeskunde’.

Door de bundeling van wetenschappelijke expertise –mede geïnspireerd door de beweging van Erkennen & Waarderen –wordt verwacht met deze onderzoeksagenda de uitdagingen van het Huisartsenvak beter te kunnen inbedden in de opleiding. Om uiteindelijk met een betere opleiding meer huisartsen te kunnen opleiden.

De gezamenlijke aanpak bij het maken van deze onderzoeksagenda gaf vertrouwen bij de financiers. De acht instituten krijgen, gefinancierd door ZonMw & SBOH, ieder een PhD student die binnen een van de vijf onderzoeksgebieden aan de slag gaat.

Het LUMC trekt bij het onderzoek samen op met Rotterdam, waarbij het LUMC verantwoordelijk is voor op het onderzoeksgebied ‘De huisarts als ondernemer’.  Rotterdam richt zich –samen met ons en waar zij verantwoordelijk zijn–op de Technical skills als onderdeel van het onderzoeksgebied ‘De academische huisarts’.

Vanuit het LUMC heeft Irene Slootweg, associated professor Health Professional Education Research, als onderwijskundige/onderzoeker bijgedragen aan het wetenschappelijk ontwerpen van de agenda.

Voor meer informatie zie de volgende pdf: Nieuwsbericht: Onderzoeksagenda leren en opleiden huisartsgeneeskunde of ga voor de onderzoeksagenda naar Opleidingsinnovatie – Huisartsopleiding Nederland.

Zoek