Actueel

Gezondheidsverschillen en Stress event

september 15, 2022
Evenement

Beste collega’s,

Graag attendeer ik jullie op een event over gezondheidsverschillen en stress op dinsdagavond 11 oktober wat ik mede organiseer en waar onze eigen Jessica Kiefte een van de sprekers is. Ik hoop een aantal van jullie daar ook te zien!
Aanmelden kan via onderstaande Button, op die website vind je ook meer informatie.

Hartelijke groet,
Marieke Adriaanse

Gezondheidsverschillen verminderen? Pak stress aan

Er bestaan overduidelijk verschillen in gezondheid tussen sociale groepen. Is het zo dat verschillen in (financiële en andere types) stress ten grondslag liggen aan deze gezondheidsverschillen? En moet daarom vooral ingezet worden op het voorkomen en behandelen van stress om gezondheidsverschillen te verminderen? Of is hier een totaal andere aanpak voor nodig?

Deze vragen staan centraal tijdens dit event over gezondheid en stress wat wordt georganiseerd door het Kenniscentrum Psychologie en Economisch Gedrag, de Universiteit Leiden en het Leiden Universitair Medisch Centrum (LUMC) in het kader van Leiden European City of Science.

Het event bestaat uit een introductie door prof. dr. Wilco van Dijk, directeur van het Kenniscentrum Psychologie en Economische Gedrag, en meerdere gesproken columns. De sprekers delen hun verschillende standpunten over de relatie tussen stress en gezondheid en hoe dit aangepakt kan of moet worden. Bezoek bovendien tijdens de borrel demonstraties van onderzoekers en ervaar hoe stress in de wetenschap wordt gemeten.

Wanneer?       Dinsdag 11 oktober, van 19.30-22.00 uur

Waar?             Het Oude Weeshuis, Hooglandse Kerkgracht 17 in Leiden

Voor wie?       De deur staat voor iedereen open! We denken dat het event sowieso

interessant is voor beleidsmedewerkers, zorgprofessionals en hulpverleners

Zoek