Actueel

GGDH Breed Overleg: Gezond opgroeien in de wijk

juni 18, 2024
Nieuws

Donderdag 30 mei was de inspiratiesessie van Gezond en Gelukkig Den Haag over gezond opgroeien. We kijken terug op een geslaagde bijenkomst. Tientallen professionals - ditmaal niet alleen uit zorg en welzijn, maar ook vanuit het onderwijs -, beleidsmakers en bewoners ontmoetten elkaar en gingen aan de slag tijdens inspirerende workshops. Het draaide daarin om de samenwerking tussen ouders, scholen, gezondheid, bewonersinitiatieven en zorg en ondersteuning in de wijk.

Lees hier het verslag van deze middag, met verhalen uit de praktijk van basisschooldirecteur Mariska Wubben in gesprek met stadsdeeldirecteur Escamp  Petra Sevinga en directeur Kracht Janna Steinbusch. Wiely Hendricks, voorzitter van de Alliantie Onderwijs, deelde mooie ontwikkelingen die in gang zijn gezet in Zuidwest, met resultaat!

Ook deelden brugfunctionarissen uit Zuidwest hun ervaringen, vertelden Prodeba en de Oosterleeschool over hun ervaringen met de pilot Hulp in de Kleuterklas en vertelden Jamila Choukoud en Latifa El Yousfi over de komst van het peutercafé in Moerwijk.

Zoek