Actueel

Lifestyle4Health: Nieuwsbrief februari

februari 9, 2023
Nieuws

Beste Lifestyle4Health relatie,

We zijn het nieuwe jaar goed begonnen en we hopen jij ook! Voor je ligt de nieuwsbrief van februari met nieuws en blogs die in januari zijn gepubliceerd.

Zo vertelt Rogier Verstralen over Beter Verwijs, het eerste landelijke leefstijlverwijsplatform in Nederland waarmee elke zorgverlener in Nederland vanuit de spreekkamer eenvoudig kan verwijzen. Een traject dat is opgenomen in de Routekaart Leefstijlgeneeskunde. De routekaart is opgesteld als antwoord op de vraag ‘hoe kunnen we de ontwikkelingen in leefstijlgeneeskunde richting geven en versnellen, zodat leefstijl binnen 5-10 jaar standaard en erkend onderdeel is van de huisartsen- en medisch specialistische zorg.’ Heb jij een traject dat hieraan bijdraagt? Deel dan jouw bijdrage op de Routekaart Leefstijlgeneeskunde.

Luister ook de nieuwe metabole podcastserie. In deze driedelige serie gaan we in op een aantal onderliggende mechanismen van chronische ziekten. In aflevering 2 helderen hoogleraar Liesbeth van Rossum (ErasmusMC en PON) en Principal scientist Suzan Wopereis (TNO) inflammatie op. Wat weten we al? Wat gebeurt er in de praktijk en wat willen we verder onderzoeken? Eerder deelden Hanno Pijl, internist-endocrinoloog en hoogleraar Diabetologie (LUMC) en Peter Voshol, medisch fysioloog en onderzoeker (Louis Bolk Instituut) hun kennis over insulineresistentie in aflevering 1.

We mogen je een mooi aanbod doen voor het congres van Arts en Leefstijl, dat op 13 t/m 17 maart plaatsvindt. Als lezer ontvang je 35% korting op een congres weekticket. Om je korting te verzilveren, vul je bij het inschrijven de kortingscode Cg23PgVGZ1 in.

Blijf onze website in de gaten houden en sluit je aan bij ons netwerk op LinkedIn.

Vriendelijke groeten,
Marjan van Erk en Hanneke Molema
Programmabureau Lifestyle4Health

Zoek