Actueel

BUNDLE wint Pauline Meurs Societal Impact Award

januari 23, 2024
Nieuws

Expertisecentrum BUNDLE (een academische samenwerking tussen de Health Campus Den Haag en de Erasmus Universiteit Rotterdam) is in de prijzen gevallen: als één van de zeven genomineerden heeft BUNDLE de Pauline Meurs Impact Award in de wacht gesleept! De prijs is bedoeld voor projecten/initiatieven met een positieve maatschappelijke impact en een duidelijke bijdrage aan het verbinden van wetenschap en praktijk. De award is in 2022 in het leven geroepen door de Erasmus School of Health Policy & Management ter ere van emeritus-hoogleraar Pauline Meurs.

Een geweldig initiatief dat precies datgene doet waaraan behoefte is: alternatieve bekostigingsmodellen beschrijven, evalueren en klaar voor de praktijk maken.

Jury Pauline Meurs Societal Impact award

Een greep uit het juryrapport:

“Onmiskenbaar een zeer belangrijke bijdrage aan de Nederlandse zorg, gebaseerd op vele jaren ervaring. Wij zijn als jury ook zeer positief over de samenwerking binnen BUNDLE; prachtig teamwerk. De jury vindt verder dat de kennis van BUNDLE in de toekomstige ontwikkelingen in de zorg van groot belang zijn; in het bijzonder de kennis over value-based bekostiging van zorg is essentieel.”

“Een geweldig initiatief dat precies datgene doet waaraan behoefte is: alternatieve bekostigingsmodellen beschrijven, evalueren en klaar voor de praktijk maken. Er is een expertisecentrum, een vraagbaakfunctie, een platform, veel toegankelijke publicaties en mooie symposia. Beleidsmakers weten de weg te vinden naar BUNDLE en het centrum vormt een belangrijke motor van de beweging die pleit voor andere vormen van bekostiging met oog voor outcome, samenwerking, multidisciplinariteit en preventie.”

Uiteraard zijn wij erg trots op deze prijs en voor ons is dit een duidelijk signaal én stimulans om met dit belangrijke thema op deze manier door te gaan!

Meer weten over Expertisecentrum BUNDLE? Lees het recente eindrapport ‘Ontwikkelen en implementeren van alternatieve bekostiging van zorg: doen, leren en evalueren’ of neem dan contact op met Jeroen Struijs (j.n.struijs@lumc.nl).

Zoek